Dakkapel

Wil u meer ruimte en licht op zolder hebben? Dan is een dakkapel een goede investering voor uw huis. Bij Lianco Bouw in Dordrecht bent u aan het juiste adres voor het laten plaatsen van een dakkapellen of het vervangen van uw huidige dakkapel. Onze vakmensen verzorgen eveneens nokverhogingen. Lianco Bouw is uw betrouwbare dakkapel aannemer in de regio Drechtsteden & Rotterdam. Wij zijn onder meer actief in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Ridderkerk en Sliedrecht.

Dakkapel Dordrecht

Voordelen van een dakkapel

Met een dakkapel of nokverhoging creëert u meer ruimte en licht op de bovenverdieping van uw woning. Hierdoor kunt u een krappe zolderverdieping geschikt maken als slaap- of werkkamer. Het plaatsen van een dakkapel of nokverhoging zorgt niet alleen voor meer wooncomfort, maar draagt ook bij aan een waardestijging van uw huis.

Voorbereidingen

Tijdens een intake-gesprek vertellen wij u over de mogelijkheden voor het plaatsen van een dakkapel of nokverhoging op uw woning en luisteren wij naar uw wensen en ideeën. Lianco Bouw houdt rekening met de stijl van uw huis en de bouwkundige mogelijkheden. Wij informeren u welke materialen en eventuele vergunningen er nodig zijn. Verder meten wij alles nauwkeurig in en zorgen wij voor de benodigde transportmiddelen en machines.

Dakkapel plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel gebeurt meestal in één dag. Lianco Bouw plaatst prefab-dakkapellen die uit één geheel bestaan en maatwerk dakkapellen. De maatwerk dakkapellen worden op plaats gemaakt, zeer geschikt voor als u afwijkende maten heeft. Voor de plaatsing van de dakkapel is een hijskraam nodig. Wij beginnen met het maken van een uitsparing in het dak en het verwijderen van het sloopmateriaal. Daarna wordt de dakkapel op het dak gehesen en bevestigd. Vervolgens gaan wij verder met het waterdicht maken van de buitenzijde en het aftimmeren van de binnenkant.

Nokverhoging

Het verhogen van de nok van het dak is een goed alternatief voor een dakkapel. Bij een dakkapel wordt de ruimte verbreedt, maar met een nokverhoging wordt deze een flink stuk opgehoogd. Nokverhoging is duurder dan een dakkapel maar u krijgt hier er meer ruimte en licht voor terug. Een nokverhoging maakt de punt van uw woning hoger, terwijl de hellingshoek van uw dak gelijk blijft. De nokverhoging sluit mooi aan bij de stijl van uw woning.

Uw dakkapel aannemer in de regio Drechtsteden

Lianco Bouw heeft jarenlange ervaring met het plaatsen en vervangen van dakkapellen. U kunt het plaatsen van een dakkapel of nokverhoging eventueel combineren met andere werkzaamheden aan uw woning, zoals het leggen van nieuwe dakpannen of het realiseren van een aan- of uitbouw. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.