Het voorjaar is weer begonnen. Tijd voor het zonnetje. Als het weerbericht goede berichten afgeeft zie je het bij de tuincentrums en bouwmarkten drukker worden, iedereen gaat zijn of haar huis of tuin weer opknappen. Misschien plant u dit jaar uw schilderwerk in of rondom uw woning. Wellicht komt u houtrot tegen in uw kozijnen of boeiboorden. Vaak is houtrot een van de klussen die lange tijd wordt uitgesteld. Houtrot zit niemand op te wachten, maar komt het helaas in Nederland veel voor vanwege de lange en hoge luchtvochtigheid. Indien u uw houtrot niet tijdig of deskundig laat saneren, kan de schade flink in de papieren lopen, denk hierbij aan nieuwe kozijnen, nieuwe binnen of buiten aftimmeringen etc. Laat uw houtrot tijdig saneren door het vakkundige team van Liancobouw

 

Hoe ontstaat houtrot ?

Er zijn 3 noodzakelijke omstandigheden waardoor houtrot kan ontstaan:

  • Het vochtgehalte van het hout moet boven de 25% zijn.
  • Het hout moet worden blootgesteld aan zuurstof.
  • De temperatuur moet boven de 4 graden Celsius zijn.

Schade aan hout veroorzaakt door houtrot is een veelvoorkomend probleem. In woningen manifesteert zich dit probleem het sterkst in oudere huizen. Het probleem komt dan vooral voor bij begane grond en verdiepingsvloeren. De onderliggende oorzaak is vaak optrekkend vocht of een slechte ventilatie in de kruipruimte. U vindt het probleem dan meestal terug in kozijnen en gevelpanelen. Ook boeiboorden, goten en overstekken zijn erg gevoelig voor het ontstaan van houtrot.

Het herstellen van houtrot.

Hoogwaardige kozijn renovatie is de oplossing voor uw houtrot probleem, waarbij u tot 90% van de vervangingskosten bespaart! Vele huis en bedrijfseigenaren laten het houtrot al saneren door het vakkundige team van Liancobouw. Door de vele kennis en ervaring die wij hebben met de houtrot sanering kunnen wij ons bedrijf de marktleider voor al uw houtrot problemen noemen.

Kenmerkend is dat de producten waar Liancobouw mee werkt Duurzaam, Elastisch en vochtbestendig zijn.  Hierdoor gaan gerenoveerde kozijnen nooit meer kapot! Het allermooiste is nog dat de reparaties die wij maken niet meer zichtbaar zijn, nadat ze goed zijn geschilderd.

Goede producten alleen garanderen nog geen goede reparatie. Deze staat of valt samen met het vakmanschap die wij beheren.

Controle op herstel door derden.

Sinds kort voeren wij van Liancobouw houtrot controles uit voor diverse woningcorporaties en diverse VVE beheerders. Wij controleren of de schilder of timmerman zijn werk vakkundig heeft uitgevoerd. Indien nodig kunnen wij u of uw vakman vakkundig begeleiden en indien nodig bijsturen. Tijdens onze controle kunnen wij bij twijfel monsters of proefboringen nemen en deze onderzoeken. De gemaakte boorgaten worden door ons team dezelfde dag nog hersteld zodat u na de controle niet meer kunt zien dat wij geweest zijn.

Het voordeel van een controle is dat het werk wat is uitgevoerd door een vakkundig team wordt nagekeken en u met een goed gevoel uw nieuwe verflaag kunt aanbrengen.

Wilt u meer informatie over onze houtrot werkzaamheden neem dan gerust contact met ons op.